ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτικές, Συνδικαλιστικές, Κοινωνικές, Πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις διαλόγου, αλληλεγγύης ή κινητοποιήσεις που οργανώνουν φορείς στην περιοχή μας (και όχι μόνο). Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς τις προβάλλει, με εξαίρεση αυτές με φασιστικό περιεχόμενο, χωρίς απαραίτητα να συμφωνεί με το περιεχόμενό τους.
Στείλτε μας τις εκδηλώσεις σας στο epitropikifisias@gmail.com για να τις δημοσιεύσουμε!

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο - Μαρούσι, Σάββατο 9 Δεκέμβρη

Η Χρυσή Αυγή μετά το 2013, κάτω από την πίεση του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος και της συνεχούς δράσης του, έχει αναγκαστεί να περιορίσει τα τάγματα εφόδου, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες στελέχη της την εγκαταλείπουν. Τουλάχιστον 30 γραφεία της έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα, πολλά υπολειτουργούν, ενώ όταν η ναζιστική οργάνωση προσπαθεί να εγκαινιάσει κάποιο καινούριο έρχεται αντιμέτωπη με μια ολόκληρη τοπική κοινωνία που αντιστέκεται, όπως έγινε στον Πειραιά στις 20 Οκτώβρη.

Ωστόσο δεν χωράει εφησυχασμός! Η βία είναι το μόνο μήνυμα της Χρυσής Αυγής και για να επιβιώσει προσπαθεί να το στείλει όπου ακόμα μπορεί. Η επίθεση στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη για αντίποινα, οι πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις σε Ασπρόπυργο, Λαμπρινή και Ν. Ιωνία, η προσπάθεια εγκαινίασης νέων γραφείων, δείχνουν ότι η εγκληματική αυτή οργάνωση θέλει να ξανασηκώσει κεφάλι και θεωρεί την ύπαρξη γραφείων-ορμητηρίων κομβική γι' αυτό το σκοπό.

Το έχει δείξει άλλωστε όλη η επικαιρότητα των τελευταίων μηνών. Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής πέρασαν τους τελευταίους πέντε μήνες 38 μάρτυρες, η πλειοψηφία των οποίων μίλησαν για συστηματική και καταιγιστική βία των ναζί που συνδεόταν με κάποιο γραφείο-ορμητήριο. Η ίδια η επίθεση στον Λάζαρη έγινε έξω από τα γραφεία της Μεσογείων με το τάγμα εφόδου του Ζέρβα να ξεκινά από αυτά.

Στο Μαρούσι τα γραφεία του βορείου τομέα της Χρυσής Αυγής μπορεί να φαίνονται ανενεργά, αλλά, όπως και σε όλη την Ελλάδα, το κίνημα δεν πρέπει να εφησυχάζει. Χρησιμοποιούνται για εξορμήσεις σε άλλες περιοχές των βορείων προαστίων, ενώ δεν ξέρουμε πότε η οργάνωση θα επιχειρήσει να τα ενεργοποιήσει.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ!

Το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα, μαζί με τα σωματεία, τις συλλογικότητες και τις οργανώσεις της εργατικής τάξης είναι το μόνο που μπορεί να βάλει λουκέτο στα “γραφεία” της Χρυσής Αυγής. Είναι το μόνο που μπορεί να κερδίσει να μπουν βαθιά στη φυλακή και στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας οι δολοφόνοι ναζί.




Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Μαρουσιού και Βορείων Προαστίων
οργανώνει και καλεί σε:

                     Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση
«ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ» - Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Παρασκευή 1 Δεκέμβρη, 7 μ.μ.
Καφέ Βαβέλ  (Βασ. Σοφίας 87, Μαρούσι)
      Ομιλητές:  

Δημήτρης Ζώτος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Αντιφασιστικού κινήματος
                          Μαρία Κασκαρίκα, Πρωτοβουλία για το κλείσιμο της Χρυσής Αυγής
                         Αφροδίτη Τζιαντζή, δημοσιογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών
                                    
                     Αντιφασιστικό συλλαλητήριο
Σάββατο 9 Δεκέμβρη, 1 μ.μ. στον ΗΣΑΠ Μαρουσιού

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου