ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτικές, Συνδικαλιστικές, Κοινωνικές, Πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις διαλόγου, αλληλεγγύης ή κινητοποιήσεις που οργανώνουν φορείς στην περιοχή μας (και όχι μόνο). Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς τις προβάλλει, με εξαίρεση αυτές με φασιστικό περιεχόμενο, χωρίς απαραίτητα να συμφωνεί με το περιεχόμενό τους.
Στείλτε μας τις εκδηλώσεις σας στο epitropikifisias@gmail.com για να τις δημοσιεύσουμε!

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Novartis, Υγεία, φάρμακο: Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σάββατο 3 Μάρτη

Το Σάββατο 3 Μάρτη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βόρειας Αττικής διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα: 

Novartis, κανόνας και όχι εξαίρεση. 
Υγεία/ φάρμακο: αγαθά όχι εμπορεύματα. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Άνοιξης, στις 19.00. 

Ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Παπανικολάου, γιατρός του ΕΣΥ και γραμματέας του Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ. 

Στόχος της εκδήλωσης είναι μέσα από τον κουρνιαχτό της σκανδαλολογίας και των κοκορομαχιών εντός και εκτός Βουλής, να αναδειχθεί η πραγματική διάσταση της διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου και της υγείας, ευρύτερα. Δηλαδή, η οργανική σχέση μεταξύ του υφιστάμενου τρόπου λειτουργίας του όλου συστήματος και των "υπόγειων" συναλλαγών. 

Κυρίως, όμως, η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη της ουσιαστικής διεκδίκησης που πρέπει να προβάλουμε: Μια ριζική ανατροπή των υφιστάμενων μηχανισμών, ώστε η υγεία, το ύψιστο κοινωνικό δικαίωμα, να ξαναγίνει αγαθό αντί για εμπόρευμα, να μπορούμε όλοι να έχουμε πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και στα φάρμακα χωρίς το δυσβάσταχτο κόστος της "ίδιας συμμετοχής" που μας έχουν επιβάλει. 

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου